KEK PISANG PANDAN - MUDAH

Assalamualaikum,

Bahan-bahan yang di gunakan untuk kek pisang ini sedikit sahaja dan proses membuatnya cukup mudah. Hanya blender semua dan bakar. Tidak memerlukan kepakaran memasak untuk menghasilkannya. Sebelum ini saya pernah kongsikan di SINI, tapi kali ini saya masukkan sedikit pes pandan ke dalam adunan. 

Bagi yang ingin mencuba, saya sertakan resepinya di sini...
KEK PISANG PANDAN - MUDAH
Bahan-bahan
2 cawan tepung gandum (ayak dengan 1sudu teh soda bikarbonat & 1 sudu teh baking powder)
Pisang emas 6 hingga 7biji (Jika gunakan pisang saiz besar, kurangkan kepada 3 hingga 4 biji sahaja)
Telur gred A - 3biji
1 cawan gula pasir 
1 cawan minyak masak 
Pes pandan 
Esen pisang

CARA-CARA

1. Ayak tepung gandum dengan soda & baking powder ke dalam mangkuk besar.

2. Blender pisang, telur, gula pasir dan minyak masak. Tuangkan kedalam tepung gandum tadi.
 
3. Kacau hingga sebati dengan whisk dan bahagikan kepada dua bekas. Satu bekas di masukkan esen pisang dan satu bekas lagi di masukkan pes pandan.
4. Tuang kedalam loyang berselang seli dan bakar dengan suhu 160c hingga masak (bergantung pada oven masing-masing).