PUDING JAGUNG

Assalamualaikum,

Puding jagung ini memang sangat mudah di sediakan dan sesuai di hidangkan di majlis-majlis. Cuma ketika mengacaunya tu harus pandai mengagak iaitu bila pekat dan berkilat sedikit harus segera matikan api dapur dan cepat-cepat tuang adunan kedalam acuan.

Rasanya juga sedap, lemak berkrim. Keluarga anda pasti sukakannya. Bagi yang ingin mencubanya di sini di sertakan resepinya...
PUDING JAGUNG 
1 cawan tepung kastad
1 cawan jagung manis (jenis creamer dalam tin)
3/4 cawan gula
3 cawan air
1 1/2 cawan susu cair

CARA-CARA

1. Campurkan tepung kastad, gula, jagung, susu dan air ke dalam periuk.

2. Lepas itu di kacau hingga pekat dan berkilat di atas api yang sederhana hingga sebati.

3. Selepas adunan rasa berat (pekat) cepat-cepat tuang dan sejukkan di dalam acuan.