Assalamualaikum,
Selain menjadi kegemaran anak-anak iaitu digandingkan dengan susu ketika sarapan pagi, coco crunch juga sesuai dijadikan sebagai kudapan ataupun pengganti biskut ketika lebaran. Bagi yang gemarkan rasa coklat, bolehlah mencuba resipi coco crunch coklat bergajus dibawah ini.
Tips untuk meranggupkan coco crunch coklat bergajus ini adalah pastikan coklat masakan suam terlebih dahulu barulah disira (masukkan coco crunch dan jagus panggang). Sungguh mudah dan pasti anak-anak gemar rasanya. Jom lihat resipi dibawah ini dan selamat mencuba :)
COCO CRUNCH COKLAT BERGAJUS
Bahan-bahan
200gm coklat masakan
1 sudu besar shortening
150gm coco crunch
50gm biji gajus panggang – dicincang kasar
Cawan kertas secukupnya
Untuk Hiasan
Coklat rice secukupnya
Cara membuatnya :
1. Cairkan coklat masakan dengan shortening menggunakan kaedah double boil .
2. Setelah coklat cair, matikan api dapur dan biarkan coklat agak suam baru masukkan coco crunch dan biji gajus.
3. Kacau hingga bercampur dan masukkan kedalam cawan kertas.
4. Tabur coklat rice dan biarkan biskut sejuk dan bolehlah disimpan kedalam balang kedap udara.
0 comments:
Catat Ulasan
Sila tinggalkan komen :)