BUKU RESIPI MENU HARI-HARI - Pembuka tirai 2016

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, kita telah diberi peluang untuk melangkah ke tahun 2016 dan meninggalkan 2015 dengan berbagai cerita suka dan duka. Semoga tahun ini memberikan lebih kejayaan dan kita dikurniakan kesihatan yang baik dan berada didalam lingkungan keluarga yang bahagia. Semoga juga tahun 2016 ini memberi anjakan yang lebih positif kepada ekonomi dan suasana politik semasa di Malaysia seperti yang diharapkan oleh setiap warganegara yang mahukan perubahan.

Sebagai pembuka tirai 2016 juga saya amat gembira sekali kerana 'buah hati' kedua iaitu buku resipi MENU HARI-HARI dijadualkan berada dipasaran pada bulan ini.  Buku MENU HARI-HARI ini menyajikan 100resipi mudah citarasa masyarakat Malaysia hasil kombinasi kepelbagaian masakan Melayu, Cina, India, Barat dan digarap kemas dengan foto begitu menarik sekali oleh team Grup buku Karangkraf.

Memang menjadi trend dan mudah mencari resipi di google dan media sosial sekarang ini tetapi lebih praktikal memilikinya dalam bentuk buku sebagai koleksi atau hadiah untuk yang tersayang. 


Selain dari dijual di kedai-kedai buku, amatlah mudah sekali untuk membuat pembelian secara online dengan melayari http://mall.karangkraf.com/ atau WhatsApp ke nombor 011-29061240.

Buku kedua ini amat bermakna kepada saya kerana memang mencabar memasak bersendirian tanpa pembantu didapur kecuali seorang adik angkat yang datang ketika sesi penggambaran bermula dan membantu mencuci kelengkapan yang digunakan untuk memasak sebelumnya.


Penggambaran juga dijalankan di rumah singgah saya di Subang dan oleh kerana rumah tersebut jarang saya kunjungi maka alatan memasak agak terbatas disitu. Ada juga bahan masakan yang susah untuk dicari disana saya terbangkan khas dari Langkawi bersama pinggan mangkuk yang sesuai untuk sesi penggambaran. Mencabar tapi amat menyeronokkan sekali bekerja dengan team grup buku Karangkraf iaitu editor dan Jurugambar yang sangat 'sporting'. Rasa seperti berada di lingkungan keluarga sendiri.


Saya amat syorkan anda miliki buku ini dan bahagiakan keluarga anda dengan masakan dari air tangan sendiri dan bantu jimatkan perbelanjaan keluarga dengan menyajikan masakan di rumah. 

InshaAllah resipi yang ditampilkan juga setaraf, malah lebih enak dan menyihatkan daripada yang disajikan di gerai atau restoran kerana anda juga bebas menggunakan minyak terbaik dan kurangkan gula atau garam dalam masakan. 

Dapatkan Naskah anda hari ini!  

0 comments:

Catat Ulasan

Sila tinggalkan komen :)