0

MAJALAH SAJI NOVEMBER 2017

Assalamualaikum,  Terimakasih kepada Penolong Pengarang Majalah Saji, Puan Rosmalinda kerana masih memberi kesempatan buat kesekian kalinya fizalgk muncul di dalam Majalah resipi bulanan berinfomasi ini bagi keluaran November 2017 bertemakan kenduri kahwin. Ada ...

0

MEE KETAM

Assalamualaikum, Minggu ini memang saya akan review secara ringkas resipi-resipi dari buku Menu Hari-Hari dan petang ini resipi yang terpilih adalah Mee Ketam. Hmm sedapnya mee ketam untuk hidangan dipetang atau malam hari. Apalagi kalau gunakan ketam yang segar, pasti kuahnya ...

0

RESIPI CAPATI

Assalamualaikum, Salam petang jumaat yang penuh barokah. Hari ini saya nak review secara ringkas buku resipi Menu Hari-Hari, iaitu buku resipi saya yang kedua. Buku ini mengandungi 100 jenis resipi ringkas dengan gambar menu yang mengujakan. Buku ini dibahagikan kepada menu ...

0

KERABU SIPUT KABUNG

Assalamualaikum,  Pernah dengar tak siput kabung? Siput kabung adalah sejenis siput laut yang mirip kepada siput kupang tetapi isinya kecil sedikit, lebih lembut dan agak manis. Jika ditempat lain saya tak pasti ada atau tidak siput ini atau mungkin ada nama lain yang ...

0

4 TIPS HASILKAN MENU TELUR TERBAIK

Assalamualaikum, Telur adalah menu murah pilihan penduduk dunia yang kaya dengan protein dan boleh dipelbagaikan dalam hidangan. Di Malaysia khususnya hidangan berasaskan telur begitu sinonim dengan masyarakat tempatan, malah telur rebus juga dihias cantik untuk dijadikan sebagai ...