SINGAPORE DESTINASI BERCUTI

Assalamualaikum,


Seronokkan kalau dapat pergi bercuti dan release stress oleh sebab kesibukkan kerja kita? Berapa ramai yang dah pernah pergi ke Singapore, jiran negara kita kat bahagian selatan tu? Kalau korang dah pernah pergi dulu-dulu atau belum pernah pergi dan tercari-cari info cara mudah untuk kesana boleh juga saya share pasal Singapore dalam entry kali ni kan. Iyelah instead of bercerita tentang resepi je dalam blog ni, sesekali kita cerita-cerita tentang destinasi menarik untuk bercuti pula kan. Ok, kalau korang nak pergi bercuti atau ada kerja kat sana mesti korang nak tidur sana kan. So this time around, saya akan share a few of Singapore hotels yang korang boleh bermalam dan sedikit sebanyak apa kelebihan hotel-hotel kat singapore ni.


First on the list ialah Orchard Hotel Singapore. Style yang menarik di tengah Orchard Road,  daerah shopping dan entertainment utama Singapore. Hotel bandar raya ni adalah pemenang anugerah, mempunyai 656 bilik dan suite. Decor yang penuh gaya dan ideal ada di setiap bilik, direka untuk memenuhi setiap keperluan korang. If korang nak lari dari kesibukkan kerja, stress dan tension, korang boleh book hotel ni kat online dengan keyword book hotels in Singapore nanti. Ada restoran, ada swimming pool dan yang lagi best, non smoking area. So korang boleh jauh dari asap yang bahayakan kesihatan tu.
Foto : Orchad Hotel Singapore

Hotel ni pulak pasti korang semua pernah dengar. Hilton Singapore yang terletak di tengah-tengah Orchard Road, dan 3 minit berjalan kaki ke stesen MRT Orchard. Hotel ini merupakan best choice untuk yang datang kerana urusan kerja atau bisnes sebab hanya berjarak 10 minit drive ke Central Business District dan 20 minit drive dari Lapangan Terbang Antarabangsa Changi Singapura. Ada 421 bilik dan suite moden yang ada view bandar atau boulevard, ruang kerja yang direka ergonomik dan akses Wi-Fi. Untuk menambah privasi dan fasiliti, pilih bilik Executive Floor untuk korang enjoy Wi-Fi percuma dan akses ke Executive Lounge dengan business support facility, sarapan percuma dan small refrehment sepanjang hari. Hotel ini juga menawarkan enam pilihan tempat makan yang inovatif termasuk grill pada waktu malam untuk steak panggang dan restoran Itali atas bumbung yang pernah memenangi award. Selain tu, kat Hilton ni juga ada swimming pool atas bumbung, fitness centre yang buka 24 jam dengan peralatan yang lengkap, dua tingkat butik mewah dan indoor Terapeutik massage.
Foto : Hotel Hilton Singapore

Another choice of hotel yang korang boleh check it out ialah Regent Singapore, A Four Seasons Hotel, dibina di sekitar atrium yang penuh dengan cahaya matahari yang naik melalui interior 12-tingkat bangunan. Hotel ini biasanya dipilih sebab berada kat tengah-tengah bandar dan business district dan dapat berjalan kaki sekejap je ke Taman Botani yang relaxing dan Orchard Road. Staff kat sini sangat professional dan effisien, diorang dapat settlekan apa masalah yang korang ada while your stay there. Kat hotel ni juga ada swimming pool dan fitness centre.
Foto : Regent Singapore, a four season hotel

Terletak di kawasan Sungai Singapore yang ikonik di Robertson Quay yang famous, Four Points by Sheraton Singapore, Riverview yang terletak dekat dengan CBD, Chinatown, kawasan membeli-belah yang terkenal di Orchard Road, Clarke Quay dan Boat Quay dan tarikan lain, seperti Gardens by the Bay, Marina Bay dan Singapore Botanic Gardens. Hotel ni jugak dalam jarak berjalan kaki ke Tiong Bahru, sebuah ladang warisan yang offer experience Singapore yang unik dan baru. Ada 476 bilik dan suite moden dan decornya berkonsepkan kontemporari, korang boleh menikmati pemandangan panoramik bandar atau view sungai yang cantik. Dengan outdoor swimming pool, restoran makan sepanjang hari, dua fitness centre 24-jam dan Wi-Fi percuma di seluruh hotel, diorang mempunyai semua keperluan basic untuk penginapan korang nanti.
Foto : Four Points by Sheraton Singapore

Another choice lagi ialah Concorde Hotel Singapore. Terletak sejauh 5 minit berjalan kaki dari Stesen MRT Somerset dan Stesen Dhoby Ghaut, Concorde Hotel Singapore berjarak 10 minit perjalanan dengan kereta api dari Little India dan Chinatown. Ia berada dalam jarak 25 minit pemanduan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Changi. Korang boleh check it out dan buat cheap Concorde Hotel Singapore booking seawal yang mungkin.
Foto : Concorde Hotel Singapore

Okay kalau korang nak tau rate of the hotels yang saya sharekan tadi korang boleh ke website booking atau apps nya untuk dapat details lagi. Korang boleh compare the price, check the availibility of the hotel, dan book terus dari situ. Easy dan dijamin selamat. So guys open up your laptop atau buka fon korang untuk start check the hotels dan book cepat cepat supaya tak penuh. Kalau tak rugi la korang nanti.

0 comments:

Catat Komen

Sila tinggalkan komen :)